10 december 2019

Haal het maximum uit je job als vrachtwagenchauffeur:
3 x anders bekeken

Na een stevige rit in Noord-Europa mogen aanschuiven bij de klant voor een avondmaal, kinderen met een beperking een onvergetelijke dag bezorgen of elke ochtend op de snelweg je collega’s groeten. Een job als vrachtwagenchauffeur is veel meer dan kilometers vreten. Dat hoeven we je niet te vertellen. Maar haal jij wel het maximum uit jouw job? Na het lezen van deze blog kijk jij misschien wel met andere ogen naar je sector.

1. Je vrachtwagen is je tweede thuis

Als trucker breng je heel wat tijd door in je cabine. Jij maakt je werkplek zo gezellig als je zelf wilt. Hou je bijvoorbeeld van een stevige beat of verkies je een uptempo deuntje? Je zit niet alleen aan het stuur, je bent ook de dj van dienst. Of pimp je graag je truck met lichtjes en leuke foto’s? Dat is allemaal mogelijk. Maar het ultieme thuisgevoel krijg je dankzij de gloednieuwe trend van carcooning

Geen smakeloze koffie uit een plastic bekertje in een wegrestaurant, maar een heerlijke warme kop uit je eigen toestel in je vrachtwagen. Enkele dagen het land uit voor een rit doorheen Europa? Dan rust je toch uit op je comfortabele matras terwijl je enkele afleveringen van je favoriete serie op Netflix bekijkt. Deze trend vindt steeds meer ingang bij transportbedrijven om de chauffeurs een zo aangenaam mogelijke werkomgeving te bieden. Laat het dus niet na hiernaar te vragen tijdens je zoektocht naar een nieuwe uitdaging. 

Lijkt werken in de logistieke sector jou ook wat? 

 

Ontdek er hier alles over!
Ik geniet van de vrijheid in mijn eigen camionneke. Een bureaujob zou niets voor mij zijn. Ik doe alles op mijn eigen manier, zonder dat een baas of collega’s over mijn schouder meekijken.
Paul

2. Van 9 to 5? Dat kan!

Doorgaans wordt gevraagd dat toekomstige vrachtwagenchauffeurs geen nine-to-five-mentaliteit hebben. Wil jij graag af en toe je kinderen van school halen? Het is perfect mogelijk om een baan te scoren waar dit mogelijk is. Er zijn namelijk jobs dichter bij huis met vaste uurschema’s beschikbaar, zoals dagelijkse rondes voor afvalophaling of belevering van winkels en werven. Misschien dient zich wel een kans aan om halftijds de baan op te gaan, wat je de kans geeft om werk en gezin makkelijker te combineren

3. Je kan de wereld (of ons landje) zien

Ben je een globetrotter en hou je ervan de wereld te ontdekken? Dan is een bedrijf met internationale routes perfect voor jou. Steden, uitgestrekte vlaktes en indrukwekkende bergen: soms zie je alles op één dag. Anderen tellen heel veel centen neer om op deze plekken te reizen, jij komt er dankzij je job. Win-win!

Vind je het enig in ons Belgenlandje en geniet jij ook van ontdekkingen dichtbij? Dan is een job op de Belgische wegen geknipt voor jou. Vanuit je vrachtwagen maak je kennis met de leukste plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. 

Ik krijg elke dag de kans om de Antwerpse haven te ontdekken. Het is voor mij een echt privilege om al die geheime havenplekjes van de mooiste stad ter wereld te leren kennen.
Paul

Mooi meegenomen: verloning en extralegale voordelen

Als vrachtwagenchauffeur ben je erg gegeerd, dus transportbedrijven steken een tandje bij als het gaat om verloning. Bovenop die verloning bieden heel wat werkgevers een aantal interessante extralegale voordelen aan. Mogelijke opties zijn maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vergoeding voor werkkledij, extra vakantie- en of recupdagen en zelfs een bedrijfswagen... Aarzel dus niet om je oren en ogen open te houden als er een andere uitdaging mét betere voorwaarden langskomt.