25 januari 2021

Ik kan veel ervaring voorleggen en dat heeft Vivaldis naar waarde geschat
Rita, Office coördinator

Je bent nooit te oud om te leren, dat illustreert Rita Sorce (64) uit Winksele iedere dag. Sinds ze aan de slag ging bij BDO / Brussels Worldwide Services in Zaventem, legde deze enthousiaste dame een mooi parcours af bij het internationale accountantskantoor. “Ik heb laten zien dat ik op mijn leeftijd nog lang niet afgeschreven ben. Integendeel: ik ben net een waardevolle asset voor de firma.”

Haar job als office coördinator bij Brussels Worldwide Services is voor Rita een nieuw hoofdstuk in een uitgebreide en kleurrijke professionele carrière. Eerder was ze onder meer 14 jaar actief bij Estée Lauder en werkte ze ook bij UCB Anderlecht en Materialise nv.

 

 

 

 

 

 

 

“Ik heb inderdaad al een rijk gevuld cv opgebouwd in de loop der jaren. Bij Brussels Wordwide Services wordt die ervaring op prijs gesteld, en dat doet me oprecht deugd”, vertelt Rita. “Er wordt hier met mijn leeftijd rekening gehouden, ik voel veel respect van mijn collega’s.”

Voor iemand van in de zestig is het vandaag niet eenvoudig op de arbeidsmarkt.
Rita, Office coördinator

De gps van het bedrijf

“Om mijn job samen te vatten, zeg ik altijd dat ik het intranet van het bedrijf ben, de zogezegde gps”, zegt Rita wanneer we vragen hoe haar werkdag eruitziet. “Brussels Wordwide Services is een groot accountancy en adviesbureau, en ik sta in voor het dagelijks runnen van het kantoor. Voor de eigenaars van het gebouw ben ik de belangrijkste contactpersoon bij het algemeen onderhoud en de veiligheid. Maar dat is lang niet alles. Ik ben ook verantwoordelijk voor zaken als de hotels en vluchten voor het personeel in binnen- en buitenland.” De veelzijdigheid van haar job, ziet Rita als een groot pluspunt: “Mijn takenpakket is heel divers en ik krijg ruimte om mijn job goed te doen en proactief te zijn”.

 

 

 

 

 

 

 

Extra uitdaging

Dat ze nu bij Brussels Wordwide Services aan de slag is, heeft Rita te danken aan een bezoek aan het Vivaldis kantoor in Zaventem (?) in mei 2018. Voordien had ze al via verschillende andere kanalen geprobeerd om een leuke nieuwe job te vinden, maar dat bleek gezien niet evident, mede door haar leeftijd. “Voor iemand van in de zestig is het nu eenmaal lastig op de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat ik zelf ook wel kieskeurig was.”

Bij Vivaldis kennen ze hun klanten echt goed en weten ze perfect waar de klant naar op zoek is. Ze zagen snel dat ik de juiste match zou zijn.
Rita, Office coördinator

“Maar toen ik bij Vivaldis aanklopte, kreeg ik meteen een goed gevoel”, herinnert Rita zich. “Bij Vivaldis kennen ze hun klanten echt goed en weten ze perfect waar de klant naar op zoek is. Ze zagen snel dat ik de juiste match zou zijn voor deze vacature. Mijn belangrijkste troeven? Ik ben heel service minded ben en ik kan veel ervaring voorleggen. Dat heeft Vivaldis naar waarde geschat.”

 

 

 

 

 

 

 

De appreciatie is ook wederzijds, want Rita voelt zich thuis in het bedrijf en houdt van de menselijke aanpak. “Hier heerst een warm HR-beleid, dat om de mensen geeft. Er wordt gezocht naar harmonie in het personeelsbestand. Dat zorgt voor een leuke sfeer op de werkvloer en een toffe band tussen collega’s.”