28 maart 2021

Mijn gedrevenheid heeft DPD over de streep getrokken.
Cédric

Inzet wordt beloond, daar is Cédric Meunier (29) uit het Henegouwse Gaurain-Ramecroix het perfecte bewijs van. Nadat hij een jaar lang twee jobs combineerde, werd zijn doorzettingsvermogen beloond met een fulltime contract bij pakjesdienst DPD BELGIUM in Kortrijk. Daar viel hij meteen op met zijn positieve instelling en tomeloze energie.

Die werkersmentaliteit typeert Cédric. Na zijn studies kon hij niet wachten om de handen uit de mouwen te steken. Hij werkte voor een aantal bedrijven om uiteindelijk in de zomer van 2016 een job te vinden in het naburige Moeskroen - met de hulp van Vivaldis!

Schot in de roos

“Na enkele korte jobs had ik nood aan meer stabiliteit”, vertelt Cédric. “Met die gedachte stapte ik in 2016 naar het Vivaldis-kantoor in Doornik. Mijn eerste gesprek bij Vivaldis was top. Ik werd er warm verwelkomd en voelde meteen dat het goed zat. Weet je waarom? Omdat je er persoonlijk behandeld wordt, niet als een nummer.” Het Vivaldis-team in Doornik bezorgde Cédric een job als polyvalente medewerker bij Tradeco, een bouwfirma in Moeskroen.

Dubbele shifts

Cédric werkte zich uit de naad bij Tradeco, maar ging toch nog op zoek naar een extra bijverdienste. In 2018 klopte hij daarom opnieuw bij Vivaldis aan, op zoek naar een extra baan. “Ik had op de Facebookpagina van Vivaldis een vacature voor afhandelaar opgemerkt bij pakjesleverancier DPD BELGIUM. Die job was een pakje dat ik met beide handen heb gegrepen. Vanaf dat moment combineerde ik twee jobs.”

Na een jaar van dubbele shifts, trok ik mijn stoute schoenen aan en stapte ik naar het management van DPD. Ik wilde heel graag bij hen een voltijds contract, omdat ik daar de beste doorgroeimogelijkheden zag.
Cédric

Van een traditionele 9 to 5 was geen sprake, want om 6 uur klokte Cédric al in voor de ochtendshift bij Tradeco in Moeskroen. Om 14 uur stak Cédric vervolgens de taalgrens over om in Kortrijk aan een extra halftijdse job te beginnen bij DPD. Pas rond 21 uur zat zijn werkdag erop. Geen makkelijke combinatie, en dat meer dan een jaar lang. Tot hij zijn stoute schoenen aantrok en bij DPD om een gesprek vroeg.

Gezonde stress

“Na een jaar van dubbele shifts, trok ik mijn stoute schoenen aan en stapte ik naar het management van DPD. Ik wilde heel graag bij hen een voltijds contract, omdat ik daar de beste doorgroeimogelijkheden zag.” Ze wisten dat ik twee jobs combineerde en een harde werker was. Mijn gedrevenheid heeft DPD toen over de streep getrokken.” En zo tekende Cédric begin 2020 een voltijds contract bij DPD in Kortrijk.

“Elke dag is anders, dat vind ik bijzonder leuk aan mijn job bij DPD”, vertelt de altijd goedlachse Cédric. “Ik ben nu storekeeper: ik verwelkom klanten en chauffeurs, doe planning en administratie, ik ondersteun de sales afdeling bij leveringsproblemen en kom elke dag nieuwe situaties tegen. Soms zijn die eenvoudig op te lossen, soms zorgen ze voor gezonde stress. Een heel toffe en uitdagende job, waar ik Vivaldis dankbaar voor ben. Ik ga nog af en toe bij hen langs om een kopje koffie te drinken.”

Meer voldoening & meer quality time

Nu Cédric geen dubbele shifts meer doet, geniet hij zichtbaar van wat meer vrije tijd. Als papa van een jong dochtertje hoeft hij niet lang na te denken hoe hij die tijd het liefst invult. “Er zijn heel wat redenen waarom deze job bij DPD BELGIUM me zoveel voldoening geeft. Dat ik nu meer tijd heb om bij mijn dochtertje te zijn, is een van de allerbelangrijkste”, besluit hij.