Ben je op zoek naar een eerste job? Niet simpel, zonder ervaring. Of toch? Met deze tips zit jij binnenkort op de bureaustoel van je dromen.

1. Ga actief op zoek

Een jobzoektocht start meestal online. Laat je cv achter op online vacatures, solliciteer spontaan via de website van jouw favoriete merken of zoek het dichtstbijzijnde Vivaldis kantoor op. En toch kan je nog meer doen. Heb je al gedacht aan jobbeurzen? Zo leer je recruiters en werkgevers persoonlijk kennen en zij jou! Als dat geen bank vooruit is. 

2. Tell everybody

Onderschat nooit de kracht van je netwerk. Euh.. netwerk? Ja hoor, zelfs jij hebt er één! Denk maar aan familie, vrienden, medestudenten, de jeugdbeweging, de werkgever van je studentenjob… Vertel iedereen wat je graag doet. Wedden dat ze binnen de kortste keren leuke vacatures doorsturen omdat ‘dit wel iets voor jou lijkt’? Zo valt die leuke job sneller in je mailbox en hoef jij enkel nog te solliciteren. 

 

 

3. Pitch jezelf!

Solliciteren is jezelf verkopen. Dat doe je via een goede cv, een bijpassende motivatiebrief, een sterk LinkedIn-profiel… Pak het professioneel aan, maar durf eruit te springen. Want met een saai profiel kom je nooit aan je droomjob. Zet je sterke punten, persoonlijkheid en motivatie in de kijker

4. Pas op met sociale media

Staan er op je Facebookprofiel nog foto’s van tien jaar geleden openbaar? Tijd om er even met de borstel door te gaan. Want het speurwerk van een recruiter valt niet te onderschatten. En ook een werkgever googelt je naam makkelijk. Wees slim en gebruik je sociale netwerk om vakgerelateerde info te delen. Een interessant artikel over jouw passie? Share it please!

5. Ga voor een tijdelijke oplossing

Vind je niet meteen die job waar je zo op gehoopt had? Geef de moed niet op. En neem een tijdelijke job aan om ervaring om te doen. Alles is beter dan stilstaan!  En zo stroomt er toch nog geld binnen. Wil je écht iets binnen jouw vakgebied doen? Bied je dan aan als gratis stagiair. Is je stage geslaagd? Dan is de kans op een vast contract eens zo groot!

Heb je een eerste kennismakingsgesprek te pakken? Great! Bekijk hier onze tips & tricks voor een geslaagde videosollicitatie