Interim

Van retail naar de bestuurdersstoel van een heftruckchauffeur

Geplaatst op 2 mei 2024

Ter gelegenheid van de Dag van de Heftruckchauffeur ontmoeten we Wannes, een charismatische heftruckchauffeur die via Vivaldis zijn draai heeft gevonden in deze dynamische sector. Met een glimlach begon hij zijn verhaal over de overstap van de retail naar de bestuurdersstoel van een heftruck.

"Na een aantal jaar in de retail was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging," vertelde Wannes. "Een vriend van mij werkte als heftruckchauffeur en was altijd enthousiast over zijn werk. Zijn passie trok mijn aandacht. Via Vivaldis kreeg ik de kans om te beginnen bij een bedrijf dat me een uitgebreide opleiding bood. Al snel bestuurde ik mijn eigen heftruck."

Wannes sprak erg enthousiast over zijn job. "Het mooiste aan mijn werk is het fysieke aspect, echt 'aan het werk zijn'. Het geeft mij voldoening om een directe bijdrage te leveren aan het bedrijf, of het nu gaat om het laden van goederen of het organiseren van het magazijn. En de collegialiteit hier is top; we vormen echt een hecht team."

Heftruckchauffeur

Toch zijn er uitdagingen. "De grootste uitdaging is de precisie die nodig is, vooral als je werkt met zware materialen in soms krappe ruimtes. Veiligheid is altijd een prioriteit. De druk om snel en foutloos te werken is constant aanwezig, gelukkig voorziet het bedrijf waar ik werk regelmatig veiligheidstrainingen om ons scherp te houden.” legde Wannes uit.

Over de ondersteuning die hij ontvangt van Vivaldis, vertelde Wannes met een warme glimlach: "Vivaldis is fantastisch in het bieden van ondersteuning. Ze zorgen vooral voor een vlotte communicatie tussen mij en het bedrijf waar ik werk. Als er problemen zijn, kan ik altijd op hen rekenen. Dat zorgt voor veel rust."

Afsluitend deelde Wannes zijn plannen voor het vieren van deze speciale dag. "We organiseren een kleine bbq aan het magazijn met het team. Het is een gezellige manier om te ontspannen en eens een pintje te drinken met de collega’s. Iedereen kijkt ernaar uit!"

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Heb je interesse in een actieve baan waar je echt je handen uit de mouwen kunt steken? Volg het voorbeeld van Wannes en stap in de bestuurdersstoel van een heftruck! 

Naar de vacatures

Benieuwd hoe je succesvol kunt overstappen naar een nieuwe carrière?