Hoe boost je jouw carrière tijdens de zomer

Tips om je professionele groei en carrière te boosten tijdens de zomer

Geplaatst op 27 juni 2024

In heel wat sectoren is het in de zomer wat rustiger. Tijd om te ontspannen en te genieten van het zonnetje. Of… om je carrière een boost te geven. Ben je gezegend met een nieuwsgierige en ambitieuze ziel? Dan is de zomerperiode het ideale moment om je professionele groei te stimuleren, of je nu net begint aan je loopbaan of al een ervaren professional bent. Met deze tips geef je je carrière deze zomer een flinke boost. 

7 tips voor meer professionele groei

1. Stel duidelijke doelen

Neem de tijd om professionele doelen te bepalen én te noteren. Wat wil je bereiken op korte en lange termijn? Maak een plan van aanpak en identificeer alle stappen die je moet nemen om je doelen te bereiken. Een duidelijk doel voor ogen hebben zal je motivatie versterken en je helpt je om de focus te bewaren tijdens de zomermaanden.

Doe inspiratie op met onze carrièretips

2. Leer nieuwe vaardigheden

Leer tijdens de rustige zomermaanden nieuwe vaardigheden die relevant zijn voor je carrière. Volg een online cursus op je terras in het zonnetje, neem deel aan een professioneel groeitraject, lees een interessant boek ... Door je vaardigheden uit te breiden, vergroot je je waarde op de arbeidsmarkt én creëer je ook nieuwe carrièremogelijkheden.

3. Netwerk à volonté

Zomer is de tijd van barbecues, stranduitjes en sociale evenementen. Maak van deze gelegenheden gebruik om je professionele netwerk uit te breiden. Zet je schroom aan de kant, ontmoet nieuwe mensen en praat over je carrière-ambities. Wie weet welke waardevolle connecties je kunt maken tijdens deze informele zomerbijeenkomsten.

Medewerker op kantoor met vakantiekledij aan

4. Werk aan je personal branding

Hoe zien anderen jou als professional? En hoe stel je jezelf voor? Dat is jouw personal branding! Ga op een mooie zomeravond aan de slag met je online branding. Optimaliseer je online aanwezigheid door je LinkedIn-profiel te verbeteren en je portfolio te vernieuwen. Zorg ervoor dat je profiel consistent is en je expertise op een positieve manier benadrukt.

5. Ontdek de laatste trends in de sector

Ben je nog mee met de laatste ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied? Nu het rustig is, heb je tijd om artikels te lezen, webinars bij te wonen en conferenties te volgen die relevant zijn voor jouw branche. Zodra je weer mee bent met de nieuwste ontwikkelingen, is je kennis en expertise wat groter en heb je een voorsprong op concurrentie.

6. Zoek een mentor

Een mentor is een ervaren professional binnen je vakgebied die bereid is om kennis en ervaring met je te delen. Als dat geen waardevolle bron van begeleiding en advies is voor je carrière! Vraag bijvoorbeeld raad bij het nemen van belangrijke carrièrebeslissingen of laat je ondersteunen in je professionele groei. Neem de tijd om je netwerk te doorzoeken en nodig je zelfgekozen mentor uit voor een lunch of afterwork.

7. Werk aan je work-life-balans

Privé en werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je work-life-balans herstellen, zal je helpen om beter te presteren op het werk en je algehele welzijn te bevorderen. Nu het op je werk wat rustiger is tijdens de zomermaanden, kan je qualitytime doorbrengen met vrienden en familie, nieuwe hobby's ontdekken en gezonde gerechtjes uitproberen. Van zodra de drukte op het werk weer begint, zijn die nieuwe gewoontes al in je leven ingebed. 

Nieuwe expertise en motivatie opgedaan deze zomer?

Check hoe het zit met je werkgeluk. 🍀

Zo krijg je meer werkgeluk