Werkplek gevuld met vakantiespullen

Werken na Hemelvaart en andere brugdagen? Slim!

Geplaatst op 2 mei 2024

Maak jij de brug met Hemelvaart of een andere officiële feestdag? Heerlijk, zo’n lang weekend! Ook veel bedrijven sluiten de deuren na zo’n feestdag midden in de week. Toch heeft werken op een brugdag ook z’n voordelen. Géén file bijvoorbeeld. Ontdek 5 redenen om de dag na Hemelvaart net wél naar kantoor te komen. 

Wat is een brugdag?

Een brugdag is een dag die aansluit op het weekend én voor of na een officiële feestdag valt. Zo is Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart altijd een donderdag. De vrijdag die erop volgt is een brugdag. 

Sommige bedrijven kiezen ervoor om collectief verlof te nemen op brugdagen. Dan ben je als werknemer verplicht om een verlofdag op te nemen.

In 2024 zijn er twee brugdagen:

  • vrijdag 10 mei 2024 (de dag na Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart 9 mei 2024)
  • vrijdag 16 augustus 2024 (de dag na Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart 15 augustus 2024)

Waarom werken op vrijdag na Hemelvaart ook leuk kan zijn? 

1. Rijd zonder file naar het werk

Hoe meer mensen een dagje verlof nemen, hoe beter. Zo zijn er tijdens de brugdag minder mensen op de baan. Een halfuur langer kunnen slapen omdat er geen file is? Check! Geen stress om te laat te komen door die lange rij aan de oprit voor de snelweg? Check! Op ’t gemakje naar ’t werk cruisen met de zon in je spiegels? Check!

2. Plan een vrije dag naar keuze

Kiest jouw bedrijf ervoor om géén collectieve verlofdag te nemen? Dan kan jij je verlofdagen sparen voor een ander moment. Een extra dagje in Spanje of Turkije deze zomer? Check! Of geniet jij tijdens de nazomer van een boek en je zonnige tuin? Whatever floats your boat.

Werkplek gevuld met vakantiespullen

3. Héérlijk lunchen zónder compromis

De meeste collega’s maken wel de brug. Dus is het simpeler om een keuze te maken waar iedereen mee akkoord is. Vandaag denk je eens niet aan je summerbody. Frietjes of een hamburger? Beide natuurlijk! Haal je zonnebril en zonnecrème alvast boven, want vandaag lunch je uiteraard buiten in het zonnetje.

Psst, steek alle horeca- en winkelmedewerkers een hart onder de riem. Zij moeten vandaag namelijk al die verlofgangers bedienen. Moge jullie shift kort zijn en de fooi groot!

4. Geniet van de kalmte op kantoor

Tijdens een brugdag zijn er amper meetings of afleiding aan het kantooreiland. Ook veel klanten nemen vandaag een dagje vrij na Hemelvaart. Yes, geen telefoon die om de vijf minuten afgaat! Vandaag hoef je dus geen rust op te zoeken. Dat betekent natuurlijk niet dat je je team en klanten niet graag ziet, maar hoera voor rust en kalmte!

5. TGIF!

Een (feest)dag vrij, één (brug)dag werken en dan terug weekend! Brugdagen op vrijdag zijn ’t leukst, want je werkt eigenlijk maar één dag, wetende dat het over een paar uur alweer weekend is. Thank God It’s Friday, dus zet die drankjes en hapjes maar al klaar!

Moeite om je work-life-balans te bewaren?

Wij helpen je alvast op weg met enkele tips.

Ontdek onze tips!