22 september 2021

Van 20 tot 26 september 2021 is het de week van het werkgeluk. Maar hoe vind je dat geluksgevoel op het werk? En hoe blijf je ook gelukkig? Wie zich aan deze tien geboden houdt, is alvast goed op weg.

1. Bovenal, omring u met een leuk team

Samen bereik je veel meer, dat is ook zo op het werk. Een collega met wie het goed klikt is dan ook een echte geluksbrenger. Jullie springen voor elkaar in, leren van elkaar en hebben zoveel meer fun!

2. Gij zult steeds in alles humor zien

Een vervelende klant, de zoveelste bad hair day of te lang in de file gestaan? Relativeer tegenvallers en zet je roze bril op! Wedden dat het leven plots weer mee zit?

3. Heilig pauze- & fikamomenten

Gun je brein meermaals per dag een korte pauze. Eens geen zin in een dartspelletje met je collega of een sociale lunchpauze? Ga koffie halen, maak een wandelingetje of doe wat yoga-oefeningen aan je bureaustoel … Heerlijk toch, die me-time!

4. Ontwikkel uw talenten

Wil je een bore-out voorkomen? Leer dan elke dag iets nieuws. Zo blijf je jezelf uitdagen. En onthoud: wie nooit in de fout gaat, kan er ook niets van leren. Zet je angsten dus maar opzij en bel naar die Franstalige collega.

5. Rommel niet, verstoor geen rust

Een clean bureau is een clean hoofd. Zet dus je powersong op (niet te luid, voor je collega’s) en ruim die rommel op. Een nieuwe agenda en post-its in een leuk kleurtje zorgen voor een positieve vibe. Net wat je nodig hebt op een maandagochtend.

6. Van uw zithouding bent gij bewust

Draag zorg voor je rug en nek, die moeten immers nog even mee. Stel daarom de hoogte van bureautafel af, ga voor een kwalitatieve bureaustoel en let op je zithouding. Byebye pijntjes, hallo concentratie!

7. Draag zorg voor uw emotionele welzijn

Iedereen heeft wel eens een zware dag. Volgen ze elkaar sneller op dan vroeger? Stap op tijd naar je Chief Happiness officer af en vraag om raad. Of neem een welverdiende snipperdag en geniet van een dagje wellness.

8. Controle en dwang kunt gij missen als kiespijn

De grootste motivator? De ruimte krijgen om je taken, uren en doelen zelf te kiezen. Zo leer je meer initiatief nemen en ben je creatiever. Hét bewijs dat micromanagement echt wel passé is.

9. Van uw voordelen geniet gij volop

Gelukkig zijn extralegale voordelen goed ingeburgerd. Krijg jij van je werkgever gratis koffie, een fitnessabonnement of strijkcheques? Maak er dan ook 100% gebruik van en geniet van jouw moment!

10. Aanvaard en wees dankbaar voor elke schouderklop

Een welgemeende well done, een post-it die je doet glimlachen of een dankjewel-koffie gebracht door je collega... Ontvang complimenten en schouderklopjes met open armen. Want het zijn de kleine gelukjes die het doen.

Zit jouw grootste kleine gelukje thuis? Lees ook onze 5 life hacks voor werkende mama's.