Een jobstudent aan het werk in een koffiezaak

Hoe vind ik een studentenjob? In vijf simpele stappen

Geplaatst op 26 januari 2024

Je bent jong en je wil wat. Zoals een studentenjob! De ideale manier om wat extra zakgeld te verdienen en tegelijk ervaring op te doen. Maar hoe begin je aan je jobstudentcarrière? Ontdek snel de vijf eenvoudige stappen waarmee je snel een studentenjob vindt. 

Stap 1: Maak een sterke (online) cv

Elke jobzoektocht start met een parel van een cv. Schrijf je cv in functie van het type studentenjob dat je wil doen. Vermeld stages, vrijwilligerswerk, jeugdbewegingen, hobby's… Klaar? Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel even sterk is.

Een jobstudent aan het werk als pakjesbezorger/koerier

Stap 2: Hé netwerk, ik zoek een studentenjob!

Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een studentenjob. Je voetbalvrienden, tante, buurman, leerkrachten, de beste vriendin van je mama… Hoe meer mensen er mee zoeken, hoe meer kans op een leuke job. (Of toch als je erbij vertelt wat je precies wil doen als jobstudent.) 

Stap 3: Verkoop jezelf

Lijkt die ene koffiebar je leuk om in te werken? Raap al je moed bij elkaar en breng je cv langs! Doe hetzelfde met sportclubs, winkels of bedrijven waar je een match mee voelt. Je mag dan jong zijn, je laat in ieder geval wel zien dat je van aanpakken weet.

Een jobstudent aan het werk in de supermarkt

Stap 4: Zoek online en schrijf je in voor jobalerts

Check vacatures op VDAB, Jobat.be en bij interimkantoren. Onze chatbot Charlotte zoekt graag mee! Laat je de jobs liever op jou afkomen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo vallen de jobalerts voor jobstudenten gewoon in je mailbox.

Stap 5: Benut je schoolnetwerk

De ideale studentenjob is natuurlijk een voorbereiding op het echte werk. Zoek een studentenjob in het verlengde van jouw studierichting. Waar vind je die nu beter dan in het netwerk van je eigen school, hogeschool of universiteit? Bezoek jobbeurzen, netwerkevenementen en andere schoolactiviteiten waar je in contact kan komen met potentiële werkgevers.

Veel succes en werk ze!

Schakel professionele hulp in

Ook wij hebben een netwerk aan bedrijven die op zoek zijn naar jobstudenten. Neem contact op met het dichtsbijzijnde kantoor en vraag naar de vacatures voor studentenjobs.

Zoek het dichtstbijzijnde kantoor

Uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek? Yes! En nu…? 

Bereid je voor met onze sollicitatietips en ontdek de 10 meest gestelde sollicitatievragen.