De zomer is in volle gang en terwijl de temperatuur stijgt, staan arbeiders voor de uitdaging om koel te blijven tijdens het werk. Of je nu buiten in de zon werkt of in een hete omgeving, werken tijdens een hittegolf kan behoorlijk zwaar zijn. Maar maak je geen zorgen! In deze blogpost delen we enkele leuke en praktische tips om je te helpen koel te blijven en je werkplezier te behouden, zelfs wanneer de zon op zijn felst schijnt.

Hydratatie is de sleutel

Water, water en nog meer water! Het is van het grootste belang om gehydrateerd te blijven tijdens het werken in de hitte. Zorg ervoor dat je altijd een grote waterfles bij je hebt en drink regelmatig, zelfs als je geen dorst hebt. Vergeet niet dat cafeïnehoudende dranken en frisdranken je juist uitdrogen, dus kies voor water als je dorst hebt.

Beschermende kleding

Hoewel beschermende kleding vaak onmisbaar is op de werkplek, kan het ook warm en benauwd aanvoelen. Kies indien mogelijk voor lichtgewicht en ademende materialen die je huid kunnen laten ademen. Draag een breedgerande hoed of een zonneklep om je gezicht te beschermen tegen direct zonlicht en vergeet niet je huid regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème.

Slimme planning

Probeer je werkzaamheden zo veel mogelijk aan te passen aan de weersomstandigheden. Werk in de vroege ochtenduren wanneer de temperatuur nog draaglijk is, of probeer je taken te verplaatsen naar een schaduwrijke plek indien mogelijk. Als je in ploegendienst werkt, overleg dan met je collega's om de meest inspannende taken te verdelen tijdens de koelere uren van de dag.

Neem regelmatig pauzes

Geef jezelf regelmatig de tijd om af te koelen en uit te rusten. Maak gebruik van je pauzes om jezelf te hydrateren, een koele plek op te zoeken en je lichaamstemperatuur te laten zakken. Zoek een schaduwrijke plek, ga even zitten en ontspan. Een kleine ventilator kan ook een wereld van verschil maken.

Samenwerking en ondersteuning

Werk samen met je collega's om elkaar te helpen tijdens de hittegolf. Wees alert op tekenen van oververhitting bij jezelf en anderen. Moedig elkaar aan om voldoende water te drinken en neem samen pauzes om bij te komen. Een vriendelijk gebaar of een bemoedigend woord kan wonderen doen om de moed erin te houden.

Werken tijdens een hittegolf als arbeider kan uitdagend zijn, maar met deze tips kun je koel blijven en je werkplezier behouden. Hydrateer regelmatig, draag ademende kleding, plan slim, neem regelmatig pauzes en ondersteun elkaar. Vergeet niet dat je gezondheid en welzijn voorop staan, dus wees alert op de signalen van je lichaam en pas je werktempo aan indien nodig. Werk hard, werk slim en blijf koel terwijl je de zomerse uitdagingen trotseert!

 

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Kijk eens tussen al onze jobs en solliciteer voor meer info.Ontdek onze 10 geboden voor werkgeluk

Hoe vind je dat geluksgevoel op het werk? En hoe blijf je ook gelukkig?
Wie zich aan deze tien geboden houdt, is alvast goed op weg.

Ga naar de blog