10 augustus 2022

Puf jij net zo hard als de ventilator van je laptop? Dan steeg de thermostaat van je kantoor of home office vast boven de 22 graden. Time to cool off! Met deze tips blijft je kantoor of thuiswerkplek koel zónder dat je de zomer hoeft buiten te sluiten.

#1 Ventileer

Creëer een luchtstroom: zet de ramen vooraan én achteraan open. Bevindt je bureau zich aan de straatkant, waar het asfalt bijna wegsmelt? Dan kan het zijn dat er net warme lucht binnenstroomt. Open dan enkel de ramen aan de achterkant en gebruik een ventilator. Zo houd je ook meteen die vervelende vliegen en muggen buiten.

#2 Drink virgin mojito

Dat pepermunt een verkoelend effect heeft, weten ze in Marokko al langer. Geen zin in warme muntthee op zo’n zwoele Belgische zomerdag? Haal snel pepermunt, limoen, ijsblokjes en spuitwater. Dé ingrediënten voor een virgin mojito en dus je redmiddel op kantoor voor deze zomer. Het vrijdaggevoel krijg je er gratis bij!

#3 Begin vroeg

Niet de middag, maar wel de namiddag is het warmste moment van de dag. Zet je wekker dus wat vroeger, gooi die ramen open en start je dagin alle stilte, rust en vooral… koelte! En dan kun je na de middag nog wat zonnebaden. Een win-win!

#4 Koel je laptop

Elektrische apparaten zoals je laptop geven warmte af. Zet je laptop dus een beetje hoger en zorg dat er voldoende luchtcirculatie is aan de onderkant. Heeft je laptop het nog steeds moeilijk en gloeit zelfs het toetsenbord? Zet het toestel dan op een koelelement. Steek dat laatste wel even in een hersluitbaar plastic zakje om kortsluiting te vermijden.

#5 Eet verfrissend

Vul je koelkast of lunchbag met sappige watermeloen, komkommers en snoeptomaatjes. Lekkerder dan water en minstens even hydraterend! Breng meteen ook sla, olijven en pijnboompitten mee voor een mediterraanse lunchsalade met feta en watermeloen. Op het einde van je werkdag heb je dan wel een ijsje verdiend. Werk je op kantoor? Met een beetje geluk heeft Carlos van de receptie een ijsfoodtruck geregeld. Enjoy!

Heb je een koel thuiskantoor, maar nog geen job? Lees onze tips & tricks voor een geslaagde videosollicitatie.