10 december 2020

Na jaren in de scheepvaartwereld, had ik nood aan iets helemaal anders.
Christina

Van scheepscontainers naar voedingssupplementen en medicijnen, het is een carrièreswitch die weinig mensen op hun cv kunnen zetten. Voor Christina Lamot (36), die sinds september 2020 aan de slag is bij Laboratoria Wolfs in Zwijndrecht, voelt de overstap nochtans volkomen logisch. “Ik wist meteen dat dit echt de job voor mij is!”

Als er één ding is dat Christina belangrijk vindt in een job, dan is het de mogelijkheid om mensen te helpen op alle mogelijke manieren. Samen een doel bereiken, dat is haar drijfveer. Wat ze precies doet bij Laboratoria Wolfs, een producent van voedingssupplementen, farmaceutische producten en verpakkingen, is dan ook niet zo eenvoudig samen te vatten.

Ik ben een gedreven problem solver. Dat wisten ze bij Vivaldis perfect.
Christina

“Ik ben eigenlijk de spil tussen het bureau en het personeel op de vloer, vooral verpakkers en operatoren. Ik ondersteun hen zo veel ik kan en ik zorg dat alles perfect voorbereid is zodat zij hun job probleemloos kunnen uitvoeren”, legt ze uit.

 

 

 

 

 

 

 

Meteen een klik

Dat Christina bij dit bedrijf op een goede plek zit, is eigenlijk geen verrassing. Haar talenten waren voor Vivaldis al langer bekend, dankzij een andere interimjob twee jaar eerder. “Organisatie en planning, daar hou ik van en daar ben ik goed in. Ik ben een gedreven problem solver en steeds begaan met mijn werk. Dat wisten ze bij Vivaldis perfect, want twee jaar geleden hielpen ze me ook al aan een toffe job. Dat de vacature bij Laboratoria Wolfs echt iets voor mij zou zijn, zagen ze bij Vivaldis direct. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak was er meteen een klik.”

 

 

 

 

 

 

 

Knop omgedraaid

Voor iemand die meer dan 10 jaar in de wereld van de scheepvaart en expeditie heeft gewerkt gaat er nu een hele nieuwe wereld open. “Na de havensector had ik nood aan iets helemaal anders”, legt Christina uit. “Ik had genoeg van de moeilijke uren en de lange shiften. Toen ik zwanger werd heb ik de knop omgedraaid en ging ik op zoek naar een job met meer structuur.”

De bevestiging dat mijn werk geapprecieerd wordt, doet erg veel deugd.
Christina

Ondanks het grote contrast met de expeditiewereld zat Christina bij haar nieuwe werkgever meteen op de juiste koers. “Ik werk hier nog maar enkele maanden en aanvankelijk was het behoorlijk aanpassen”, geeft ze toe. “Ik werd erin gesmeten en moest me meteen bewijzen. Daar kwam bij dat alle medische termen en procedures compleet nieuw waren voor mij. De containercodes die ik gewend was zijn vrij eenvoudig, maar dit was andere koek! Ik heb me gelukkig snel kunnen inwerken en veel geleerd. Na enkele maanden kreeg ik zelfs al extra verantwoordelijkheden. Die bevestiging dat mijn werk geapprecieerd wordt, doet erg veel deugd.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perfect op wieltjes

Christina is blij dat niet alleen haar werk, maar ook de combinatie met haar gezinsleven vandaag perfect op wieltjes loopt. Haar man werkt ook als planner, dus het hoeft niet te verbazen dat de twee hun werkweek perfect hebben gestructureerd. “Mijn man doet thuis de ochtendshift met de kindjes, zodat ik lekker vroeg op kantoor kan zijn. Ik kom aan tussen 6.30 en 7 uur, dan kan ik nog een check op de werkvloer uitvoeren zodat iedereen zeker verder kan”, legt ze uit. “Na een dag met ontelbare telefoontjes en e-mails, stop ik op tijd om de kinderen op te halen. De flexibiliteit van glijdende uren, dat is een van de vele redenen dat ik me hier echt thuis voel.”