03 oktober 2020

Na een opleiding als schoonheidsspecialiste in de bouw gaan werken? Waarom niet!
Chayenne, Management Assistant

Toen Chayenne (26) haar carrière als schoonheidsspecialiste mooi geweest vond, kon ze niet vermoeden dat ze wat later in de bouwsector aan de slag zou gaan. Maar kijk: vandaag leidt ze als Management Assistant de administratie en planning in goede banen bij het West-Vlaamse dak- en gevelwerkenbedrijf DLC. “Vivaldis overtuigde me om de sprong te wagen naar de bouwsector, en ik heb er nog geen seconde spijt van.”

Van een schoonheidssalon naar dak- en gevelbouw, het is geen alledaagse overstap. Maar voor Chayenne bleek de job als Management Assistant bij DLC precies wat ze zocht. “Ik wilde een baan waarbij ik administratieve taken kon combineren met projectleiding” vertelt ze. “Die afwisseling heb ik nodig. Veertig uur per week administratie? Nee bedankt! Maar laat me meewerken aan allerlei andere projecten, en ik ben dolgelukkig.”

In welke branche? Dat vond ik minder belangrijk.
Chayenne, Management Assistant

Van beauty naar de bouw

“Na mijn studies Schoonheidszorgen kon ik bij mijn stageplaats vast aan de slag gaan” legt Chayenne uit. “Dat heb ik jarenlang met veel liefde gedaan, maar na een vijftal jaren besefte ik dat mijn ambitie me in een andere richting duwde.”

Na een tussenstop als administratief bediende bij een bedrijf in de chemische industrie, wist Chayenne welke richting dat was. “Ik werd er betrokken bij concrete projecten, als aanvulling op mijn administratieve taken. Vanaf toen wist ik: deze combinatie is wat ik wil. In welke branche? Dat vond ik minder belangrijk.”

Persoonlijke aanpak

Rechtstreeks solliciteren leverde Chayenne aanvankelijk weinig op. “Een leegte in mijn cv zag ik niet zitten, dus ik heb de knop snel omgedraaid en koos bewust voor interim”, vertelt ze. “Ik stapte binnen bij Vivaldis en dat bleek absoluut de juiste beslissing. Hun persoonlijke aanpak gaf me meteen een heel goed gevoel. Bij Vivaldis was ik niet zomaar de zoveelste persoon die kwam binnengelopen. Ik werd er warm ontvangen, met een toffe, uitgebreide babbel. Kort na die kennismaking kreeg ik al een concrete aanbieding!”

Maar die jobaanbieding was niet meteen wat Chayenne verwacht had. “Na een opleiding als schoonheidsspecialiste in de bouwsector gaan werken? Waarom niet! Dat was weer iets helemaal anders. Vivaldis Brugge begreep perfect wat ik belangrijk vind: een sympathiek, klein bedrijf waar iedereen elkaar kent en waar je kan werken in een leuke, open sfeer. Ik hecht veel belang aan sociaal contact op de werkvloer en aan heldere communicatie, dat had Vivaldis erg goed begrepen.”

Ik stapte binnen bij Vivaldis en dat bleek absoluut de juiste beslissing.
Chayenne, Management Assistant

“Ondank dat ik geen enkele ervaring heb ik de bouwsector, zagen ze bij Vivaldis in mij de ideale kandidaat. Het heeft wat overtuigingskracht gekost, maar de uitzendconsulente Vivaldis heeft me kunnen overtuigen om de uitdaging aan te gaan en voor de bouwsector te kiezen.”

Intussen heeft Chayenne er een heel toffe interimperiode opzitten en ondertekende ze al een vast contract bij DLC Dak- & Gevelwerken. “Geef mij maar de kleinschaligheid van DLC, waar ik samenwerk met 6 arbeiders en iedereen kan helpen. Ik doe de administratie en planningen en ik word betrokken bij projecten, net zoals ik heel graag wilde. Werfbezoeken, het regelen van materialen die de arbeiders ter plaatse nodig hebben, het staat allemaal op mijn to-do lijst. Die afwisseling is me heel veel waard.”

Vieren in de tuin

Dakwerkers zijn duidelijk geen schoonheidsspecialistes, maar toch voelde Chayenne zich meteen thuis in het team van DLC. “Ik zie onze arbeiders minstens een keer per week, en dat is altijd een erg leuk weerzien, inclusief een toffe babbel. Zaakvoerder Dieter De Loof en zijn vader, die ook nog actief is in de firma, zie ik dagelijks. Betere collega’s om voor te werken zijn er niet. Dat bewijzen ze onder meer iedere zomer wanneer het bouwverlof start. Dat vieren we allemaal samen in de tuin van de baas!”


Recente blog posts