01 oktober 2020

Hier enkel gezonde stress! We zitten dan ook tussen de nougat, wie wordt daar nu niet blij van.
Eva, Commercieel medewerker binnendienst

Toffe collega’s, een warme zaakvoerder, een héérlijk product, fijne werkuren en niet te ver van huis. Dat Eva zowat alles op haar droomjob-lijstje zou kunnen afvinken, had ze een half jaar geleden niet durven wensen. Via Vivaldis viel ze met haar gat in de boter, of liever gezegd in de nougat. Want ze ging als commercieel medewerker binnendienst aan de slag bij artisanaal nougatfabrikant Nougat Vital. “Ik was instant verliefd op het mooie ontstaansverhaal van het familiebedrijf.”

Een nieuw jaar, een nieuwe start? Eva speelde eind 2019 al even met het idee. Na een zelfstandige zoektocht liep ze toevallig een oude bekende tegen het lijf. “Onderweg naar huis passeerde ik het Vivaldis-kantoor in Deinze, waar ik Salomé zag lopen. Lang geleden vond ik via haar een job in de garagesector. Doorheen de jaren was ik, onder andere door overnames, van werkgever veranderd en voelde ik me niet meer zo goed waar ik zat. Ik keek stilletjes uit naar iets anders en dacht er nog aan haar eens op te bellen. Alsof ze het aanvoelde, kreeg ik de dag nadien een berichtje, of ik nog op zoek was naar werk? Ik belde haar op en de bal ging aan het rollen”, vertelt Eva.

Ze was stiekem een beetje jaloers, omdat het volgens haar zo’n leuk bedrijf was. En ze had gelijk.
Eva, Commercieel medewerker binnendienst

Een werkgever om jaloers op te zijn

“Salomé stelde me voor aan Matthias, de huidige zaakvoerder van Nougat Vital en schoonzoon van de oprichter. Hij was op zoek naar vervanging van een medewerkster die op pensioen ging. De vacature was niet zo actief, ‘maar als het een goede kandidaat is, waarom niet?’ dacht hij.” Een match (made in heaven), volgens de Vivaldis-consulente. “Ze was naar eigen zeggen stiekem een beetje jaloers, omdat het volgens haar zo’n leuk bedrijf was. En ze had gelijk.”

Mijn bureau stond de week voordien al klaar! Ik voelde me meer dan ooit welkom.
Eva, Commercieel medewerker binnendienst

“Tijdens het sollicitatiegesprek heeft Matthias in eerste instantie het bedrijfsverhaal gedaan. Ik was instant verliefd op het mooie ontstaansverhaal van het familiebedrijf, dat in 1926 het licht zag. Om een idee te krijgen waar ik terecht zou komen, kreeg ik meteen een rondleiding. Het voelde niet echt als een sollicitatiegesprek en ik ging naar huis met een warm gevoel. De week voor ik zou starten, rond de kerstperiode, sprong ik nog eens binnen. En mijn bureau stond al klaar! Ik voelde me meer dan ooit welkom.”

Internationaal puzzelkampioen

“Nougat Vital produceert nougat voor België, Europa en ook landen buiten de EU. Ik werk op de binnendienst van de verkoopafdeling, waar ik het aanspreekpunt ben voor klanten via telefoon en mail. De orderbevestiging, het opvolgen van de levering, transporten plannen en de nodige transportdocumenten voorzien, de facturatie… Mijn dag ziet er nooit hetzelfde uit. En die variatie vind ik net belangrijk. Zo blijft het boeiend en is er altijd iets anders te doen. In noodgevallen spring ik zelfs eens bij in de productie. Fijn, want zo leer ik het product en de collega’s daar ook wat beter kennen.”

Mijn collega vroeg me op mijn eerste dag of ik een puzzelaar was. Want dan zou ik hier m’n ding kunnen doen!
Eva, Commercieel medewerker binnendienst

“Collega’s kun je trouwens niet op voorhand kiezen. Maar ook daar heb ik het mee getroffen, zowel op kantoor als in de productie. Er heerst een familiale sfeer en iedereen helpt elkaar. Problemen worden samen aangepakt. Mijn collega vroeg me op mijn eerste dag of ik een puzzelaar was. Want dan zou ik hier m’n ding kunnen doen! Leverdatums vervroegen, orders aanpassen, klanten verwittigen, transporten groeperen… We werken samen aan oplossingen en staan als één blok achter het bedrijf. Negativiteit kennen we niet, enkel gezonde stress! We zitten dan ook tussen de nougat, wie wordt daar nu niet blij van.”

Het grootste gemis? 

“Mijn enige bezorgdheid toen ik hier begon, was het feit dat ik wél telefonisch en via mail klanten zou helpen, maar géén face-to-face klantencontact zou hebben. Dat had ik als baliemedewerker in de garage wel. Ik waagde het erop en zou dan wel zien of ik het echt zou missen. Ik moet zeggen, tot op vandaag heb ik het eigenlijk nog niet gemist. Ik haal meer dan genoeg voldoening uit de fijne werksfeer en uit datgene wat ik kan en mag doen.”

Net als Eva op zoek naar een plek waar je je écht thuis voelt? Contacteer het Vivaldis-kantoor in je buurt, want onze consulenten weten als geen ander welke bureaustoel jou als gegoten zit.


Recente blog posts