31 mei 2019

Aan allen die vandaag de Hemelvaartbrug nemen: proficiat! Aan allen die vandaag de brug niet nemen: ook proficiat! Elk jaar zijn er wel collega’s die vrijdag na Hemelvaart hun verlof opnemen voor een extra lang weekend. Altijd leuk natuurlijk, maar dat betekent niet dat werken op een brugdag geen voordelen heeft.

Waarom werken op vrijdag na Hemelvaart ook leuk kan zijn? 

1. Geen file

Veel mensen kiezen ervoor om vrijdag na Hemelvaart een dagje verlof op te nemen. Hoe meer mensen hoe beter, want dat betekent minder mensen op de baan. Een halfuurtje langer kunnen slapen omdat het rustiger is op te baan? Check! Geen stress om te laat te komen door die lange rij aan de oprit voor de snelweg? Check! Op ’t gemakje naar ’t werk cruisen met de zon in je spiegels? Check!

2. Verlofdag naar keuze

Sommige bedrijven kiezen ervoor om bepaalde dagen collectief verlof op te nemen, alsook de vrijdag na Hemelvaart. Dat betekent dat alle werknemers verplicht zijn om die dag verlof te nemen en die dag gaat dus ook af van je gespaarde verlofdagen. Werken op de brugdag betekent dat je zelf kan kiezen wanneer je die verlofdag wil gebruiken. Een extra dagje in Spanje of Turkije deze zomer? Check! Of gewoon een rustdagje inlassen en genieten van een boek en de zon in de tuin? Dat kan ook! Whatever floats your boat.

3. Lekker lunchen

Vettige Vrijdag, want we houden te veel van eten om aan dat summer body te denken. Niet alle collega’s zijn aanwezig, dus is het simpeler om een keuze te maken waar iedereen mee akkoord is. De keuze tussen frietjes of hamburgers is dus sneller gemaakt. Beide natuurlijk! Vergeet je zonnebril en zonnecrème ook niet boven de halen, want vandaag lunchen we ook allemaal buiten in de zon!

4. Kalmte op kantoor

Af en toe kan het er wel is rumoerig aan toe gaan op het werk. Collega’s die gesprekken aan het voeren zijn met elkaar of aan het telefoneren zijn, kunnen wel eens voor afleiding zorgen. Ook veel klanten nemen vandaag een dagje vrij. Yes, geen telefoon die om de vijf minuten afgaat! Vandaag hoef je dus geen rust op te zoeken, want er zijn sowieso al minder collega’s aanwezig. Dat betekent natuurlijk niet dat we ze niet graag zien, maar hoera voor rust en kalmte!

5. TGIF!

Een dag vrij, één dag werken en dan terug weekend! Brugdagen op vrijdag zijn ’t leukst, want je werkt eigenlijk maar één dag wetende dat het over een paar uur alweer weekend is. Thank God It’s Friday, dus zet die drankjes en hapjes maar al klaar!

6. Kleurtje opdoen

Op een warme zomerdag als vandaag is het ongetwijfeld ook een leuke afwisseling om in de zon te werken. Een blauwe lucht en 24 graden? Check! Werken en tegelijk een kleurtje opdoen, daar zegt niemand nee tegen. Haal die zonnebril en zonnecrème maar boven!

En last but not least: even alle horeca- en winkelmedewerkers het hart onder de riem steken. Zij moeten vandaag namelijk al die verlofgangers bedienen. Moge jullie shift kort zijn en de fooi groot!