17 maart 2019

De meeste mensen hebben een nine-to-five kantoorjob en voelen zich hier perfect in thuis. Er zijn echter ook heel wat mensen waarvoor dit absoluut niet weggelegd is. Sommigen hebben nood aan variatie in hun werkdag om gefocust en gemotiveerd te blijven.

Verveel jij je regelmatig op je job? Heb je moeite om geconcentreerd te blijven op je taak? Surf je maar wat doelloos rond tijdens de werkuren? Dan is één van de volgende jobs misschien een betere keuze voor jou. We hebben 5 jobs opgelijst die heel wat variatie met zich meebrengen.

1. Word kapper

Als kapper ontmoet je heel de dag door nieuwe mensen. Je kan met iedereen een gezellig praatje slaan en hebt continu iets om handen. Bovendien kan je dit beroep uitoefenen op heel wat verschillende manieren. Je kan aan de slag in een grote keten of bij een zaak in je buurt. Je zou je eigen zaak kunnen beginnen. Al dan niet van thuis uit. Of je kan ook kapper-aan-huis worden. Daarnaast kan je jezelf ook toeleggen op bepaalde sectoren. Denk maar aan kapper voor modeshows, televisie formats etc.

2. Word barman of barvrouw

Als barman krijg je, net zoals een kapper, heel wat verschillende mensen over de vloer. Je ziet elke dag nieuwe gezichten maar uiteraard heb je ook een resem vaste klanten. Je zal af en toe een luisterend oor moeten kunnen bieden aan de tooghangers en op drukke momenten moet je om kunnen met stress en ongeduldige klanten. De uren zijn vaak erg onregelmatig, maar je kan wel rekenen op veel diversiteit. Geen enkele dag is dezelfde.

Ook deze job kan je op veel verschillende manieren uit oefenen. Je kan op zoek gaan naar een vacature in een bestaande kroeg. Of je kan je eigen concept uit de grond stampen. Bij beiden geldt echter dat je nog heel wat extra kan verdienen dankzij de fooien van tevreden klanten.

3. Word concierge in een hotel

Als concierge van een hotel ben jij het aanspreekpunt voor de gasten. Je bemand de receptie en onthaalt de nieuwe klanten. Daarnaast komen ze ook bij jou voor tips in verband met het transport in de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving.

Je moet onbekende mensen snel op hun gemak kunnen stellen. Daarnaast ben jij ook de persoon waarbij ze komen klagen en waarvan ze een snelle en correcte oplossing van verwachten.

4. Word journalist

Als journalist heb je erg onregelmatige uren. Je werk hangt immers grotendeels af van de gebeurtenissen in de wereld. Bovendien heb je continu deadlines die gehaald moeten worden. Maar als je wel houdt van een grote druk en goed kan schrijven is dit misschien de geknipte job voor jou.

Journalisten hebben een uitgebreid netwerk, komen op de vreemdste plaatsen en belangrijkste evenementen en ze bereiken een groot publiek. Een job met heel wat diversiteit dus.

5. Word restaurant criticus

Hou je van lekker eten, heb je een brede culinaire kennis en kan je goed schrijven? Overweeg dan een carrière als restaurant criticus. Er zijn uiteraard niet veel van deze jobs beschikbaar. Maar de opkomst van het internet en culinaire blogsites heeft veel nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Zo moet je niet langer verbonden zijn met de Michelin-gids om te kunnen recenseren. Schrijf voor een bestaande website of stamp je eigen blog uit de grond.