09 mei 2021

Vandaag is het Moederdag, jep die ene dag dat mama’s in de bloemetjes worden gezet. Maar wat met al de andere dagen? Wij weten héél goed dat mama zijn een fulltime job is & dat maal 2! Want velen van jullie hebben ook nog een andere job, naast het mama zijn.

Om jullie leven toch dat tikkeltje gemakkelijker te maken, hebben we enkele ‘Life hacks’ verzameld!

mama zijn is een fulltime job

1. Goodbye ochtendstress

Piep piep piep! Snooze! Nee dat kan niet, snoozen kan niet! Je hebt een ochtendrush waar je door moet. Niets zo vervelend als je dag met stress beginnen. Neem dus ’s avonds een momentje de tijd om al enkele dingen voor te bereiden voor de volgende dag. Zo wals je vlot door die ochtendrush!

  • De lunch van de kids, jezelf & misschien ook van je partner, kan je al op voorhand klaarmaken, en klaarzetten in de koelkast. Dan hoef je die er ’s ochtends maar gewoon uit te nemen. Je kan de boekentassen ook al in de keuken zetten zodat je deze vlot kan vullen.
  • Leg de kleren alvast klaar 's avonds om je héél wat gepieker en discussies 's ochtends te besparen.
  • Zie dat je sleutels, laptop, en al de spullen die je zeker niet mag vergeten al klaarliggen, zodat je hier niet achter moet zoeken.
  • Het is ook handig, als iedereen ’s avonds al een douche neemt! Geen gevecht in de badkamer ‘s ochtends. Enkel nog tanden poetsen.

2. Koop ineens genoeg

Bespaar jezelf geld & vervelende trips naar de winkel. Koop items als wasproduct, tandpasta, shampoo, toiletpapier, etc. in bulk online. Je krijgt waarschijnlijk korting via de webshop omdat je meer koopt, alles zit in 1 levering en je zit safe voor de komende weken. Het enige dat jij moet doen, is de deur openen & je spulletjes in ontvangst nemen.

3. Plan vooruit bij het koken

Plan op zondag je weekmenu, zo kan je gericht naar de supermarkt & hoef je de andere dagen van de week niet meer na te denken over wat er op het menu staat. Je kan natuurlijk ook gaan voor maaltijdboxen, minder verspilling, lekkere gerechtjes & de optie om dit goed op voorhand te plannen. Qua prijs zal het ook goed meevallen, geen extra kosten bij het zien van lekkere dingen in de supermarkt. Bonus! Deze worden ook gewoon lekker gekoeld aan je deur geleverd.

4. Gewoon goed, is ook goed genoeg

De boog kan niet altijd gespannen staan! Je hebt inderdaad een belangrijke taak als mama, maar daarom hoef je nog geen wonderwoman te zijn (voor je kids ben je dat überhaupt al!). Heb je een dag géén zin om te strijken, of slingert er toch nog ergens een sok rond? So be it! De wereld draait gewoon door.

5. Soms mag het al eens wat gemakkelijker

Je werkt hard en je verdient het om soms hulp te krijgen. No shame, om de kids eens af te zetten bij familie of een babysit, en dan goed onderuit te zakken met Deliveroo & Netflix. Relaxte mama’s zijn goud waard!

Valt je job toch niet helemaal te combineren met jouw gezin? Wil je deeltijds, of dichter bij huis werken? Of wil je gewoon je carrière een nieuwe wending geven? Neem dan gerust contact met ons op. Onder ons zitten ook mama’s die dit helemaal begrijpen & met plezier een handje helpen om jouw leven helemaal carrière + family proof te maken.

Recente blog posts