Over het Vivaldis Interim Challengers Team | Vivaldis Interim Challengers Team
Vivaldis Interim Challengers Team

Over het Vivaldis Interim Challengers Team

Vivaldis Interim stelt voor: het Vivaldis Interim Challengers Team
Een vernieuwende en doordachte visie op sportsponsoring!

Vivaldis Interim

Geschiedenis

Als ambitieuze ‘Challenger’ in de wereld van het uitzendwerk koos Vivaldis Interim er in 2013 voor om samen met jonge, ambitieuze sporters het pad te effenen naar de Olympische Spelen van Rio 2016.

Het eerste Vivaldis Interim Challengers Team bestond uit:

Het team werd opgericht om de reeds aanwezige marketinginspanningen van Vivaldis Interim te versterken door een actieve instap in de sport. Vivaldis Interim koos er consequent voor om ook in de sportsponsoring de platgetreden paden te vermijden en om resoluut te gaan voor een vernieuwende en vooral – in meerdere betekenissen – ‘Challenging’ aanpak.

Voor Anke Ulens, toenmalig CEO van Vivaldis Interim, was het een evidente stap:

Reeds geruime tijd leefde het idee om ons via de sport nog beter in de markt te lanceren én te positioneren maar dan wel op voorwaarde dat we niet de zoveelste sponsor in het voetbal of het veldrijden zouden worden. Naamsbekendheid was (en blijft) voor ons uiteraard belangrijk maar we vonden het minstens even essentieel dat Vivaldis Interim in zijn sportsponsoring dezelfde dynamiek zou uitstralen als in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. En dat een andere aanpak dus nodig zou zijn. Via een relatie kwamen we in contact met het sportmarketingbureau SportsCom dat reeds langer zat te broeden op alternatieve sponsorconcepten en beide partijen vonden mekaar heel snel. Zij wezen ons op het feit dat er heel wat jong en ontluikend talent dicht bij de doorbraak stond en benadrukte de parallel met de evolutie van Vivaldis Interim zelf. Een Challengers team voor een ‘Challenger’ in de uitzendwereld lag dan ook voor de hand. We bekeken het ook niet op korte termijn, we keken al vooruit naar de Olympische Spelen van 2016 in Brazilië, Rio de Janeiro. Er was immers nog leven nà het WK voetbal in Frankrijk!

Het concept van het Vivaldis Interim Challengers Team

Vivaldis Interim Challengers Team
Persconferentie Vivaldis Interim Challengers Team

Tijdens diverse inhoudelijke briefings kwam de term Challenger enkele malen ter sprake om de prille twintiger die Vivaldis Interim is te situeren binnen de uitzendmarkt. Een Challenger die het potentieel en de ambitie heeft om uit te groeien tot de nummer 1 nichespeler op de uitzendmarkt.

In het sportsponsoringconcept werd dan ook de link gelegd met een aantal jonge en talentrijke topsporters die in een opkomende sport op de rand van een veelbelovende carrière staan (of stonden). Allen waren en zijn ze op één of andere manier Challengers van de Europese en de wereldtop.

Dit is de basis van het Vivaldis Interim Challengers Team! We kozen in het begin voor drie Olympische sporten waarin België geleidelijk doordrong tot de internationale top en waarvan enkele individuele vertegenwoordigers letterlijk het gezicht gingen uitmaken van het Vivaldis Interim Challengers Team, richting de Olympische Spelen van Rio 2016. We engageerden ons dus sowieso om deze sporten gedurende drie jaar te ondersteunen, met optie op een verlenging tot de volgende Olympische Spelen en sloten daarbij niet uit dat er in de loop van de jaren nog extra partnerships met nieuwe sporten en atleten zouden worden aangegaan.

Na de successen van de Challengers in Rio – met onder meer één gouden en twee zilveren medailles – werd dan ook beslist om dit succesverhaal van het Challengers team verder te zetten. Alleen is de samenstelling van het team ietwat veranderd en her en der ook uitgebreid. Zo richten we ons momenteel ook op de Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Daarvoor werden de beloftevolle schaatser Mathias Vosté en skeletondiva Kim Meylemans aan het team toegevoegd. Nieuw is ook dat er met Jef Vandorpe, de Benjamin van het team, nu een G-sporter deel uitmaakt van het team. Het is zeker niet uitgesloten dat er na de Winterspelen eventueel nog andere beloftevolle atleten aan het team zullen worden toegevoegd met het oog op de Zomerspelen van 2020 in Tokio.

Specifieke aanpak

Voor elke sport wordt voor een specifieke aanpak gekozen:

Volleybal

Yellow Tigers Vivaldis Interim Challengers
Yellow Tigers Vivaldis Interim Challengers

In het damesvolleybal wordt geopteerd – geïnspireerd door hun enorme vooruitgang de voorbije jaren – voor sponsoring van de Yellow Tigers, het nationale team. Vivaldis Interim steunde hen in het begin als main partner richting eindronde van het WK 2014 in september in Italië, de eindronde van het EK Volleybal in eigen land in 2015 en de Olympische Spelen van Rio. Helaas grepen de Yellow Tigers na een thriller op het Olympische kwalificatietoernooi tegen Italië (2-3) net naast een ticket voor Rio. Maar geen nood, onze Tigers zijn vastberaden om er in Tokio 2020 wel bij te zijn.

Elk jaar lenen drie andere Yellow Tigers hun gezicht aan het Vivaldis Interim Challengers Team en de communicatiecampagne daarrond. Hiervoor trekken we een extra budget uit dat zal gebruikt worden om een activiteit te sponsoren die zowel het team als de teamgeest ten goede komen.

Atletiek

In de atletiek staan altijd belangrijke dingen te gebeuren. Thomas Van der Plaetsen behaalde in 2013 nog een derde plaats op het WK indoor in de meerkamp en is inmiddels uitgegroeid tot een absolute topper en de speerpunt van de ‘nieuwe’ generatie Challengers. Amper twee jaar na zijn ziekte werd Thomas Europees kampioen op de tienkamp en behaalde hij een zeer knappe achtste plaats in diezelfde discipline in Rio. Hetzelfde kon bij het begin gezegd worden van de piepjonge Nafi Thiam in de meerkamp en het hoogspringen. In deze laatste discipline behaalde ze op het WK indoor in 2013 al een achtste plaats bij de senioren terwijl ze toen eigenlijk nog junior was. In Rio verbaasde ze zoals iedereen weet de wereld door een gouden medaille te veroveren op de zevenkamp. Een ongelooflijke prestatie!

Thomas Van der Plaetsen

Thomas Van der Plaetsen:

Ik ben heel trots dat Vivaldis Interim mij heeft uitgekozen om de speerpunt te zijn van de tweede generatie van het Challengers Team. We staan beiden voor dezelfde ambitieuze uitdaging om verder tot een absolute topspeler uit te groeien. Ik ga samen met het Vivaldis Challengers Team het beste van mezelf geven in de aanloop naar de volgende grote toernooien en de Spelen van 2020 in Tokio.

Hockey

Met de sponsoring van een paar sterkhouders in het mannenhockey werd er gekozen voor een link met de teamsport waarmee ons land de grootste kans had op Olympische deelname én succes. In Rio mikten onze hockeyers resoluut op een medaille. In 2013 wonnen ze namelijk al zilver op het EK in eigen land dus een medaille op de Spelen behoorde zeker tot de mogelijkheden. Het hockey stond bij de oprichting van het Challengers team dus al iets verder in zijn evolutie dan het volleybal. Momenteel behoren de Red Lions tot de absolute wereldtop, getuige daarvan de zilveren medaille op de Spelen van Rio.

We hebben er echter bewust niet voor gekozen om het Red Lions team te sponsoren, maar eerder een samenwerking aan te gaan met enkele individuele spelers, met wie we aan een project wilden werken dat jonge spelertjes moest inspireren om eenzelfde sportief parcours te ambiëren. Die werkwijze wordt nu verdergezet. Tijdens het eerste team gebeurde dat met Xavier ‘Reck’ Reckinger, Felix ‘Flex’ Denayer en Vincent ‘The Wall’ Vanasch. Inmiddels werd Xavier Reckinger – aangezien hij is gestopt bij de Red Lions – vervangen door nieuw jong geweld: Arthur Van Doren.

Wintersport

Na de Spelen van Rio beslisten we om het Challengers team breder te gaan trekken en dus kwam wintersport ook op de radar. België heeft immers heel wat talentvolle wintersporters die mits een extra duwtje in de rug ook tot ongelooflijke prestaties in staat zijn. Daarom maken sinds begin 2017 ook de schaatser Mathias Vosté en skeleton atlete Kim Meylemans deel uit van het team. Zij zetten alles op alles om zich te kunnen plaatsen voor de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Een ‘Challenge’ waar Vivaldis graag mee aan helpt.

G-sport

Jef Vandorpe Vivaldis Interim Challengers
Jef Vandorpe Vivaldis Interim Challengers

Met de pas 15-jarige Jef Vandorpe ‘rijdt’ er nu ook een G-sporter in de rangen van het Vivaldis Interim Challengers Team rond. Jef is op dit moment al wereldtop bij de junioren in het rolstoeltennis en klopt reeds op de deur bij de wereldtop bij de senioren. Zo won hij begin mei 2017 al een bronzen medaille samen met Joachim Gérard op de World Team Cup in Sardinië. Een uitzonderlijke prestatie. Vivaldis Interim wil Jef graag steunen in zijn weg naar de absolute wereldtop en zijn grote droom: deelname aan de Paralympische Spelen!

Neem al deze sporttakken, én hun vertegenwoordigers samen, en het is duidelijk dat we op een aparte, én gedurfde manier, aan sportsponsoring doen. En daar zijn we met z’n allen bijzonder fier op.

Voor meer info over Vivaldis Interim: https://www.vivaldisinterim.be/nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Challenging the world