Thomas Van der Plaetsen

Bedankt Thomas!

Thomas Van der Plaetsen, onze man op het EK in Amsterdam, heeft vorige week niet minder dan het onverwachte gedaan. Als we een bepaalde krant mochten geloven konden we het onverwachte verwachten. Wel, wij hadden dit prachtig resultaat niet verwacht, niet durven hopen. We waren niet voorbereid op een gouden medaille op het EK in het koninginnenummer van de atletiek, de tienkamp. Niet minder dan ons van onze sokken geblazen, en dat heeft Thomas gedaan.

Je mag me dat niet kwalijk nemen. Amper 2 jaar geleden kreeg ik telefoon van z’n manager dat Thomas positief getest had op een dopingcontrole. De verzamelde pers nagelde Thomas aan de schandpaal, op het moment dat hij en z’n naaste omgeving wisten dat het verdict veel erger was voor een jonge atleet van 23. Een slopende behandeling tegen kanker stond hem te wachten.

Als sponsor wil je niet naïef zijn. Maar het vertrouwen in Thomas was bijzonder groot. Toen Thomas op een in der haast bijeengeroepen persconferentie zijn onschuld toelichtte, werd het erg stil in de zaal. Het klinkt wat gemakkelijk om nu te zeggen dat ik nooit heb getwijfeld. En toch was het zo. Tussen alle schandalen door zijn er nog altijd mensen die ons vertrouwen verdienen, meer dan zij die het beschamen. In een wereld waar cynisme hoogtij viert, is het belangrijk dat mensen als Thomas ons daaraan herinneren.

Bedankt daarvoor Thomas. En bedankt ook voor die gouden medaille!

Een trotste Vivaldis Challengers sponsor,

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Thomas Van der Plaetsen en Anke Ulens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *