Brief aan Thomas Van der Plaetsen

Beste Thomas,

Wat zijn we ook fier op jouw prestaties in Rio!

We haalden je bij ons Challengers Team omdat we er rotsvast van overtuigd waren dat je een groot kampioen in wording was en dat je in staat moest zijn om in Rio te schitteren. Thomas, je schitterde er in Rio! En hoe! Zonder de verschrikkelijke ziekte die je eind 2014 overviel, had je meer dan waarschijnlijk ook die medaille gepakt!

We gaven het al eerder aan, voor ons zijn je prestaties van deze zomer goud en zilver tegelijk waard!
We hoopten dat je je via het EK in Amsterdam zou kunnen plaatsen voor Rio en dat deed je met brio. Veel atleten zouden daar onder de druk van “het moeten” bezweken zijn, maar niet Thomas Van der Plaetsen! Integendeel, je nam zelfs in één moeite de Europese titel mee naar huis! Een prestatie die naar ons gevoel veel te weinig aandacht kreeg in de pers.

Als je dan zo kort na dat EK nog een nieuw persoonlijk record kan neerzetten in Rio en een top 8-plaats kan pakken, terwijl je fysiek nog niet helemaal de oude bent, dan mag je heel fier zijn en mag je zeggen: “Thomas Van der Plaetsen staat er altijd op de grote kampioenschappen!”.

Naast jouw sportieve talent, hebben we jou ook leren kennen als een bijzonder fijne, vriendelijke en nuchtere kerel, met veel interesses en passies en met een ijzersterke persoonlijkheid. Een kerel die geen Challenge uit de weg gaat. Een bron van inspiratie voor veel atleten, maar ook voor veel mensen die moeten terugkomen na een grote tegenslag.

Beste Thomas, ook voor jou geldt: “Challenge meer dan volbracht”! Je was de voorbije jaren op alle gebied een geweldige ambassadeur van Vivaldis Interim en al wat we voor staan!
Bedankt hiervoor en de Challenge richting Tokio gaan we heel graag samen met jou aan!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Brief aan zilveren Felix en Vincent

Beste Felix en Vincent,

Ze is binnen, die medaille! En wat een mooie kleur heeft ze!

Van in het begin van ons Challengers project, wisten we dat jullie maar één doel hadden richting Rio. Jullie staken het de voorbije jaren ook nooit onder stoelen of banken: “Voor minder dan een medaille gaan we niet naar Rio!”.

Wij vonden dit een leuke Challenge en waren ook overtuigd van jullie talent en werklust, maar tussen zoiets uitspreken en het ook daadwerkelijk realiseren, zit uiteraard nog een wereld van verschil. Maar zie . . . Samen met jullie fantastisch Red Lions Team hebben jullie intussen die felbegeerde medaille beet. Die medaille waarvoor jullie met heel die groep meer dan 10 jaar hard gewerkt hebben!


Met ZILVER werd het zelfs nog een veel mooiere kleur dan wij – en met ons zowat heel sportminnend België – hadden durven dromen! Wat een uitzonderlijk knappe prestatie!!

Ik denk dat heel België met ons genoten heeft van jullie talent, strijdlust, spelvreugde, sportiviteit en uitzonderlijke teamspirit. De EK-voetbal kater van eerder deze zomer werd er collectief mee doorgespoeld en tegen de halve finale stond heel het land achter de Red Lions!

Die medaille pakt niemand jullie nog af, maar jullie mogen minstens even fier zijn op hoe jullie een inspiratie zijn voor een hele generatie kinderen, aan wie jullie getoond hebben hoe mooi sport kan en moet zijn!

Beste Vincent, beste Felix, als ik zie hoe jullie op en naast het veld weer 3 weken geschitterd hebben, als atleet en als mens, dan kan ik alleen maar zeggen dat jullie schitterende ambassadeurs waren van alles waar Vivaldis Interim voor staat en dat wij heel blij en heel fier zijn dat ook jullie deel uitmaken van ons Challengers Team!

Bedankt voor al dit moois, “Challenge meer dan volbracht” en . . . als jullie doorgaan richting Goud in Tokyo, dan gaan wij mee!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Brief aan onze zilveren Pieter Timmers

Beste Pieter,

YOU DID IT!!
Zilver in Rio . . . Wat een knappe prestatie kerel!!

Zoals je weet, hadden wij er van bij het begin alle vertrouwen in dat je ging knallen in Rio! Met jouw talent, arbeidslust en doorzettingsvermogen én onder het waakzame oog en de goede zorgen van Ronald en Elle kon dat niet mislopen! We voorspelden je een medaille, maar waren ook heel fier geweest moest je ergens tussen plaats 5 en 8 geëindigd zijn. De wereldtop in het zwemmen ligt immers heel dicht bij elkaar.

Het werd een medaille, maar niet de kleur die wij hadden gedacht. Je deed verdorie nog beter en knalde gewoon naar het zilver in het koninginnennummer, de 100m vrije slag. Een uitzonderlijke prestatie, exact 20 jaar na de vorige medaille van een Belgische zwemmer of zwemster, het goud van Frederik Deburghgraeve op de Spelen van Atlanta 1996!

Zo waren de Spelen van Rio amper 5 dagen oud toen het Challengers Team via jou al een zilveren medaille had binnengehaald. Wat waren we trots op jou! Wat waren we fier en blij dat wij met jou en je collega’s aan dit avontuur begonnen waren!

Het was ook super om te zien hoe jij en je bijna echtgenote (het begint te korten hé vriend) Elle daarna hebben genoten van jullie verblijf in Rio en hoe enthousiast jij je collega’s Nafi, Thomas, Felix en Vincent ging aanmoedigen op weg naar eveneens grootse prestaties.

“Challenge volbracht” dus ook voor jou beste Pieter!
Nog eens een heel dikke proficiat en vermits jij besloot om verder te gaan, willen wij jou daar heel graag in blijven steunen!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Brief aan onze gouden kampioene Nafi Thiam

Lieve GOUDEN medaille,

Toen we 3 jaar geleden ons Challengers Team oprichtten werd je me aangeraden als de coming lady van de Belgische atletiek. Je werd ons voorgesteld als een snel opkomende Challenger in de atletiek. Een uitzonderlijk talentvolle jonge dame, met de juiste ingesteldheid en uitstraling, die perfect de waarden van Vivaldis Interim verpersoonlijkte.

Jouw Challenge als piepjonge atlete – je was toen 19 jaar oud – leek toen Rio halen. We wilden jou daar graag bij helpen en hoopten daarbij al stiekem op een medaille 4 jaar later in Tokyo.

De voorbije 2 jaar konden we genieten van je verdere ontplooiing als atlete en van jouw mooie sportieve verwezenlijkingen:

  • Bronzen medaille op het EK 2014
  • “Gouden Spike” in 2014
  • “Sportvrouw van het jaar” in 2014
  • Zilver op het EK Indoor 2015
  • “Gouden Spike” in 2015

Dat kan tellen voor een prille twintiger!

Na je 11e plaats vorig jaar op het WK, wisten we dat we jou effectief in Rio aan het werk zouden zien, maar we wisten ook het voor jou niet Challenge volbracht zou zijn en dat je je ambities gewoon zou verleggen. Wat volgde overtrof echter onze stoutste dromen!

Je overtrof jezelf in zomaar eventjes 5 van de 7 nummers en verbaasde de wereld door de titel over te nemen van de ongenaakbaar gewaande regerende kampioene Jessica Ennis-Hill!

Jouw schitterende zevenkamp – steeds met die lieve glimlach – en de ontlading toen je effectief GOUD pakte, zullen ons altijd bijblijven!

In de dagen nadien leerde de hele wereld jou kennen als een hele mooie en grote kampioene.  Steeds die glimlach, steeds even vriendelijk, voluit genietend, maar steeds even bescheiden,  . . .

Wat was het mooi om te zien dat je gewoon “Nafi” bleef en wat was het leuk om je meteen na de spelen je ambities richting nieuwe sportieve avonturen te horen uitspreken.

We blijven jou daar heel graag bij ondersteunen, lieve gouden medaille!

Anke Ulens

CEO – Vivaldis Interim

Ode à nos heros

ENFIN! Le rideau est tombé sur les Jeux voici 3 jours maintenant, nous pouvons donc enfin à nouveau communiquer avec et au sujet de nos athlètes conformément à la Règle 40 de la charte olympique.

J’aimerais avant tout vous féliciter de tout cœur pour vos superbes prestations à Rio et vous remercier pour la collaboration particulièrement agréable au sein du Vivaldis Interim Challengers Team au cours des années, semaines et jours passés !

dav
dav

Avec vous et nos Yellow Tigers, nous n’aurions vraiment pas pu composer une meilleure équipe pour communiquer les valeurs de Vivaldis Interim au monde extérieur !

sdr
sdr

Au cours des dernières semaines, les sportifs que vous êtes ont démontré au monde entier ce que c’est que d’être un battant !
Mais vous avez également montré à toute une génération de jeunes et d’athlètes en herbe que cela vaut assurément le coup de rêver et de relever des défis ambitieux !

dav
dav

1 médaille d’or, 3 d’argent et une prestation de Thomas qui pour nous vaut de l’argent et de l’or tout à la fois…  C’est même plus que nous n’aurions osé rêver !

Mais ce qui est au moins aussi important pour nous, c’est que le grand public a eu l’occasion de vous découvrir en tant que personnes très sympathiques, chaleureuses et « down to earth » !

dav
dav

Malgré toute l’attention portée aux prestations sportives, malgré l’importante pression mentale, malgré la fatigue… vous savez rester naturels et modestes, toujours aussi gentils et souriants à souhait ! Pour nous, cela mérite aussi une médaille !
Nous ne pouvions rêver de meilleurs ambassadeurs Vivaldis Interim !

sdr
sdr

Vous êtes en tout point des battants !
Quel plaisir de vous voir à l’œuvre, de stresser lorsque vous étiez dans l’arène, et d’éprouver à certains moments tant d’émotion à la vue de toutes ces prouesses !

Muito Obrigado & . . . “GREAT JOB GUYS”!

Challenging the world