Vivaldis Interim Challengers Team | Challenging the world

Indrukwekkende winst voor onze Red Lions

De Red Lions, met onze toppers Felix Denayer, Vincent Vanasch en Arthur Van Doren in de rangen, klopten gisterenavond enigszins verrassend Duitsland met zware 6-1 cijfers in de finale van de World Hockey League in Zuid-Afrika. Het is niet de eerste keer dat de Lions het derde ‘luik’ van dit prestigieuze hockeytoernooi winnen, maar de manier waarop is zonder meer overtuigend te noemen én boezemt heel veel vertrouwen in voor het EK Hockey van volgende maand in Nederland (19-27 augustus).

Om te beginnen even wat extra duiding bij deze geweldige prestatie van de Red Lions. De World Hockey League is een internationaal hockey toernooi dat georganiseerd wordt door de internationale hockeyfederatie en over een totale periode van 2 jaar wordt gespeeld in vier rondes zeg maar. In de eerste ronde zijn er liefst 65 ploegen bij de mannen, in ronde 2 zijn dat er nog 24, in de halve finale (lees: Zuid-Afrika nu) zijn dat er nog 10 en de finaleronde wordt beslecht door slechts 8 teams. Die staat pas begin december op het programma in India en daarvoor hebben de Lions nu hun ticket zeker beet. Met Duitsland (FIH-3) en vooral Australië (FIH-2) versloegen de Belgen (FIH-5) in Zuid-Afrika ook twee teams die boven hen staan op de wereldranking. Een bijzonder straffe prestatie.

Red-Lions-Teamfoto

Terug naar het begin in Johannesburg, Zuid-Afrika. De Red Lions begonnen verschroeiend aan het toernooi met een 10-0 overwinning tegen Egypte (FIH-19) en een 6-2 zege tegen Ierland (FIH-9). De derde wedstrijd uit de poulefase kondigde zich aan als de moeilijkste en na een felbevochten partij moest België uiteindelijk de duimen leggen tegen Duitsland met 2-3. Een nipte nederlaag die zwaar op de maag lag bij de Lions en ervoor zorgde dat ze gisteren met gezonde revanchegevoelens het veld betraden. De Lions rechtten na die nederlaag tegen Duitsland uit de poulefase wel meteen de rug: 1-9 winst tegen het gastland (FIH-15).

In de kwartfinale kregen de Lions met Nieuw-Zeeland (FIH-8) opnieuw een taaie tegenstander voorgeschoteld. Dankzij doelpunten van Dockier en Boon won België echter tamelijk eenvoudig met 2-0. In de razend spannende halve finale tegen die andere grootmacht uit Oceanië, Australië, kwam België na iets meer dan 20 minuten op voorsprong, 0-1. En die voorsprong werd net na het halfuur nog uitgediept, 0-2. Het signaal voor Australië om een tandje bij te steken en een kwartier voor het einde lukte hen ook de aansluitingstreffer. De Lions verdedigden met man en macht de zeer krappe voorsprong en hielden uiteindelijk ook vol. Een 1-2 overwinning volstond voor een plek in de finale, opnieuw tegen Duitsland dus.

Red-Lions-ArthurIn die finale tegen Duitsland opende één van onze Challengers, Arthur Van Doren, net voor het einde van het eerste kwart de score, 1-0.Amper twee minuten later hingen de bordjes echter alweer in evenwicht, maar na een weergaloos tweede kwart stond het aan de pauze al 4-1 voor België. Boeken toe, want in het derde kwart bleven de Lions makkelijk overeind en toen Duitsland het in het laatste kwart al snel zonder doelman probeerde, profiteerden de Lions daar optimaal van door nog een vijfde en zesde keer de bal in de Duitse kooi te deponeren. Na de wedstrijd werd Arthur Van Doren overigens nog uitgeroepen tot ‘Beste Jonge Speler’ van het toernooi. Voor de tweede opeenvolgende keer al. Proficiat, Arthur!

Red-Lions-Finale

 

Mathias Vosté kan terugblikken op geslaagd EK Skeeleren

Onze langebaanschaatser én skeeleraar Mathias Vosté verbleef de voorbije twee weken in Lagos, Zuid-Portugal. Niet om op één van de vele hagelwitte stranden te gaan liggen, maar wel om te knallen op het EK Skeeleren. En dat werd een bijzonder geslaagde editie voor Mathias.

Zijn eerste discipline in Portugal, de 300m tijdrit, stond zondag 2 juli op het programma. Tijdens de kwalificaties eindigde Mathias als 4de, net achter de Fransman Edwin De Souza. Ruim voldoende voor een plek in de finale, waar hij haasje-over deed met diezelfde Fransman. Mathias skeelerde uiteindelijk 6 honderdsten van een seconde sneller om zich op het podium te hijsen en de daarbijbehorende bronzen medaille te pakken. Meteen een opsteker voor Mathias, die zelf namelijk niet had verwacht om in deze race al op het podium te staan.

Op maandag 3 juli moest Mathias meteen weer vol aan de bak op de 500m. Met de op één na beste tijd van alle deelnemers plaatste hij zich heel vlot voor de kwartfinales, die razend spannend werd. Mathias hield in eerste instantie zijn concurrent, de Fransman Darren De Souza, af in een sprint om de tweede plek in zijn heat. Die tweede plek gaf recht op een plek in de halve finales, maar de jury beslist daar helaas anders over. Die was namelijk van oordeel dat Mathias net iets te ver van zijn lijn was afgeweken en plaatste hem daarom van plek twee naar drie. Weg kans dus om te strijden voor een plek in de finale. Jammer, maar niets aan te doen.

Mathias baalde natuurlijk, maar de knop werd onmiddellijk omgedraaid en de focus werd meteen op de volgende dag gelegd. Op dinsdag 4 juli stond immers de 1000m op het programma, alsook de 3000m relay (ploegenwedstrijd). Mathias plaatste zich vlot voor de halve finale op de 1000m, maar werd na de race onwel en kwam daardoor in de halve finale te kort om een plaats in de finale af te dwingen. Een stuk beter ging het op die 3000m relay, waar België in de reeksen nog achter Duitsland eindigde, maar in de finale over alles en iedereen walste. Met een gouden medaille als logisch gevolg. Een prachtig resultaat! En vooral ook een heel leuk gevoel om de rustdag van woensdag mee aan te vatten.

Daags na die rustdag stond voor Mathias de 100m sprint op de weg op het programma, maar daar wist hij zich helaas net niet te plaatsen voor de eindronde.Dat lukte op vrijdag 7 juli echter wel op de ‘one lap’ op de weg. Mathias won zijn heat tamelijk vlot, want hij zette in die heats de snelste tijd van alle deelnemers neer. Vervolgens liet hij zowel in de kwartfinale als de halve finale de tweede beste tijd van alle deelnemers optekenen. Hierdoor kon hij in de finale strijden voor een derde medaille. Na een razend spannende race moest Mathias uiteindelijk alleen de Spanjaard Fernandez voor zich dulden. Op de voorlaatste dag van het EK nog een knappe zilveren medaille dus. Zaterdag startte hij nog op de afsluitende marathon, maar dat werd een maat voor niets. Logisch ook, want Mathias’ focus lag op de sprintwedstrijden en niet op deze lange afstand.

Met een gouden, zilveren en bronzen medaille oogt de medailleoogst van Mathias na een weekje Portugal bijzonder mooi. Hij genoot zondag van een dagje welverdiende rust aan het zwembad en blikt met een goed gevoel terug op dit EK. “Ik ben super tevreden over dit EK. ik hoopte op één medaille en dat werden er uiteindelijk drie met zelfs een gouden medaille! Enige minpuntje is dat ik op een van mijn beste afstanden, de 1000m, slecht ben geworden voordat ik de halve finale moest rijden, maar jammer genoeg gebeurt dat soms. Al met al was het echt een top EK, één dat ik niet snel ga vergeten. Ik ga nu met veel goede motivatie de Olympische winter in!”

Bij zijn thuiskomst wachtte Mathias nog een grote verrassing, want de tuin was ter ere van hem prachtig versierd. Dat zijn familie en vrienden trots zijn, is duidelijk! En wij ook natuurlijk. Dikke proficiat Mathias!

Brief aan Thomas Van der Plaetsen

Beste Thomas,

Wat zijn we ook fier op jouw prestaties in Rio!

We haalden je bij ons Challengers Team omdat we er rotsvast van overtuigd waren dat je een groot kampioen in wording was en dat je in staat moest zijn om in Rio te schitteren. Thomas, je schitterde er in Rio! En hoe! Zonder de verschrikkelijke ziekte die je eind 2014 overviel, had je meer dan waarschijnlijk ook die medaille gepakt!

We gaven het al eerder aan, voor ons zijn je prestaties van deze zomer goud en zilver tegelijk waard!
We hoopten dat je je via het EK in Amsterdam zou kunnen plaatsen voor Rio en dat deed je met brio. Veel atleten zouden daar onder de druk van “het moeten” bezweken zijn, maar niet Thomas Van der Plaetsen! Integendeel, je nam zelfs in één moeite de Europese titel mee naar huis! Een prestatie die naar ons gevoel veel te weinig aandacht kreeg in de pers.

Als je dan zo kort na dat EK nog een nieuw persoonlijk record kan neerzetten in Rio en een top 8-plaats kan pakken, terwijl je fysiek nog niet helemaal de oude bent, dan mag je heel fier zijn en mag je zeggen: “Thomas Van der Plaetsen staat er altijd op de grote kampioenschappen!”.

Naast jouw sportieve talent, hebben we jou ook leren kennen als een bijzonder fijne, vriendelijke en nuchtere kerel, met veel interesses en passies en met een ijzersterke persoonlijkheid. Een kerel die geen Challenge uit de weg gaat. Een bron van inspiratie voor veel atleten, maar ook voor veel mensen die moeten terugkomen na een grote tegenslag.

Beste Thomas, ook voor jou geldt: “Challenge meer dan volbracht”! Je was de voorbije jaren op alle gebied een geweldige ambassadeur van Vivaldis Interim en al wat we voor staan!
Bedankt hiervoor en de Challenge richting Tokio gaan we heel graag samen met jou aan!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Brief aan zilveren Felix en Vincent

Beste Felix en Vincent,

Ze is binnen, die medaille! En wat een mooie kleur heeft ze!

Van in het begin van ons Challengers project, wisten we dat jullie maar één doel hadden richting Rio. Jullie staken het de voorbije jaren ook nooit onder stoelen of banken: “Voor minder dan een medaille gaan we niet naar Rio!”.

Wij vonden dit een leuke Challenge en waren ook overtuigd van jullie talent en werklust, maar tussen zoiets uitspreken en het ook daadwerkelijk realiseren, zit uiteraard nog een wereld van verschil. Maar zie . . . Samen met jullie fantastisch Red Lions Team hebben jullie intussen die felbegeerde medaille beet. Die medaille waarvoor jullie met heel die groep meer dan 10 jaar hard gewerkt hebben!


Met ZILVER werd het zelfs nog een veel mooiere kleur dan wij – en met ons zowat heel sportminnend België – hadden durven dromen! Wat een uitzonderlijk knappe prestatie!!

Ik denk dat heel België met ons genoten heeft van jullie talent, strijdlust, spelvreugde, sportiviteit en uitzonderlijke teamspirit. De EK-voetbal kater van eerder deze zomer werd er collectief mee doorgespoeld en tegen de halve finale stond heel het land achter de Red Lions!

Die medaille pakt niemand jullie nog af, maar jullie mogen minstens even fier zijn op hoe jullie een inspiratie zijn voor een hele generatie kinderen, aan wie jullie getoond hebben hoe mooi sport kan en moet zijn!

Beste Vincent, beste Felix, als ik zie hoe jullie op en naast het veld weer 3 weken geschitterd hebben, als atleet en als mens, dan kan ik alleen maar zeggen dat jullie schitterende ambassadeurs waren van alles waar Vivaldis Interim voor staat en dat wij heel blij en heel fier zijn dat ook jullie deel uitmaken van ons Challengers Team!

Bedankt voor al dit moois, “Challenge meer dan volbracht” en . . . als jullie doorgaan richting Goud in Tokyo, dan gaan wij mee!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Brief aan onze zilveren Pieter Timmers

Beste Pieter,

YOU DID IT!!
Zilver in Rio . . . Wat een knappe prestatie kerel!!

Zoals je weet, hadden wij er van bij het begin alle vertrouwen in dat je ging knallen in Rio! Met jouw talent, arbeidslust en doorzettingsvermogen én onder het waakzame oog en de goede zorgen van Ronald en Elle kon dat niet mislopen! We voorspelden je een medaille, maar waren ook heel fier geweest moest je ergens tussen plaats 5 en 8 geëindigd zijn. De wereldtop in het zwemmen ligt immers heel dicht bij elkaar.

Het werd een medaille, maar niet de kleur die wij hadden gedacht. Je deed verdorie nog beter en knalde gewoon naar het zilver in het koninginnennummer, de 100m vrije slag. Een uitzonderlijke prestatie, exact 20 jaar na de vorige medaille van een Belgische zwemmer of zwemster, het goud van Frederik Deburghgraeve op de Spelen van Atlanta 1996!

Zo waren de Spelen van Rio amper 5 dagen oud toen het Challengers Team via jou al een zilveren medaille had binnengehaald. Wat waren we trots op jou! Wat waren we fier en blij dat wij met jou en je collega’s aan dit avontuur begonnen waren!

Het was ook super om te zien hoe jij en je bijna echtgenote (het begint te korten hé vriend) Elle daarna hebben genoten van jullie verblijf in Rio en hoe enthousiast jij je collega’s Nafi, Thomas, Felix en Vincent ging aanmoedigen op weg naar eveneens grootse prestaties.

“Challenge volbracht” dus ook voor jou beste Pieter!
Nog eens een heel dikke proficiat en vermits jij besloot om verder te gaan, willen wij jou daar heel graag in blijven steunen!

Anke Ulens
CEO Vivaldis Interim

Challenging the world